Achteruitrijcamera systemen

Achteruitrijden, inparkeren, inhalen, invoegen of overzicht op de operatie. Een camera zorgt voor méér zicht, méér veiligheid en minder schade. Met een achteruitrijcamera kan dus altijd efficiënter, veiliger en comfortabeler gereden of gewerkt worden. Een camera die direct geplaatst wordt aan de achterzijde van de machine of het voertuig zorgt voor een goed zicht aan de achterzijde. Afhankelijk van de lens van de camera kan gekozen worden hoe breed/ver er achter het voertuig gekeken kan worden.

De camera’s

De robuuste achteruitrijcamera ’s die Van Zwitserland BV produceert zijn van de hoogste kwaliteit en volgens de hoogst haalbare standaard in de automotive industrie geproduceerd. In het gamma bevinden zich verschillende soorten camera’s. Zo zijn er verschillende lenzen, 69°, 92°,110°, 120°,150° en zelfs 180°. Afhankelijk van de lens is er een breder/hoger zicht mogelijk. De camera’s zijn allemaal voorzien van een SHARP of SONY CCD lens. Deze CCD lenzen zijn weliswaar iets duurder dan CMOS lenzen, maar wel duidelijk van een betere kwaliteit. Op aanvraag zijn ook CMOS lensen te leveren. De camera’s zijn standaard PAL(Europese standaard) maar eveneens op aanvraag als NTSC leverbaar.

voorbeelden Kijkhoeken camera's

Verwarmde achteruitrijcamera

Naast dat alle camera’s schokbesteding, stofvrij en waterdicht zijn, zijn enkele modellen ook voorzien van een verwarmde lensglas. De verwarming zorgt dat de camera ook goed blijft werken in koude vorst omgevingen en voorkomt bovendien condensatie. Tevens is de lensglas speciaal uitgerust met een harde coating zodat krassen voorkomen worden.

Stofvrij en waterdicht

Vrijwel alle achteruitrijcamera ’s zijn IP69 stof -en waterdicht. De IP codering is een internationale aanduiding in hoeverre elektronische apparatuur beschermd is tegen het aanraken/indringen en in hoeverre de camera beschermd is tegen vocht. Het eerste cijfer betreft de mate van geslotenheid tegen stof, het tweede cijfer geeft de waterdichtheid graad aan. IP68 betekent dat de camera waterdicht is. De camera’s worden dan ondergedompeld in een grote bak met water en moeten kunnen blijven functioneren. De camera’s van Van Zwitserland gaan nog een stapje verder; deze zijn vrijwel allemaal IP69 waterdicht. Dit is de hoogst haalbare normering. Dit houd niet alleen in dat deze waterdicht zijn in de mate van het onder water kunnen liggen. Deze normering gaat verder dat de camera tevens bruikbaar blijft bij een vochtigheidsgraad van 90% en/of besproeien onder zeer hoge druk en hoge temperaturen. Denk hierbij aan wasstraten, hoge druk spuiten, (maritieme) machinekamers en asfalteringsmachines.

IP69 waterdicht VZ achteruitrij camera

Infrarood zicht

De camera’s zijn voorzien van infrarood lampjes. Hierdoor is er ook bij nacht goed zicht mogelijk. Afhankelijk van het aantal IR led lampjes kan een bepaalde afstand nog bekeken worden. In het donker zal het beeld zwart/wit worden. In de camera’s is een infrarood filter (cutter) geïnstalleerd die zorgt voor natuurgetrouwe kleurbeelden. De camera’s hebben IR lampjes van 9 stuks tot maar liefst 28 leds.

Spiegelfunctie

De meeste camera’s zijn gespiegeld geproduceerd voor de achterkant maar kunnen altijd zeer eenvoudig terug gespiegeld worden in de monitor. In het menu van de monitor kan de camera niet alleen van links naar rechts gespiegeld worden, maar bovendien van boven naar beneden. Enkele camera’s hebben zelfs een spiegel mogelijkheid op de camera zelf. Het wel of niet kunnen spiegelen is niet zozeer van belang voor de achterkant, maar vaker bij machines waar de camera op een andere plaats dan de achterzijde wordt geplaatst.

Achteruitrijcamera set

Een complete set bestaat in de basis uit een monitor, een achteruitrijcamera en de benodigde bekabeling. De camera zorgt voor de invoer die via de kabel naar de output komt (de monitor). De bekabeling is een 4 polige videodraad met schroefconnector. De connector zijn geschikt voor alle Van Zwitserland camera systemen, maar middels verschillende adapter kabels kunnen zowel monitoren als camera’s op bestaande systemen gekoppeld worden.
De voedingskabel van de monitor is een zogenaamde Y-kabel. Aan deze kabel zitten twee voedingsdraden, meerdere cameradraden (twee, drie of vier) en eventuele triggerdraden. De voedingsdraden zorgen voor de voeding van de monitor. De camera pakt de voeding van de monitor via de lange kabel. Middels de triggerdraden te koppelen aan de achteruitrij versnelling kan het zicht ingeschakeld worden bij bijvoorbeeld het achteruitrijden.

Systemen met meerdere camera’s

Alle monitoren zijn standaard minimaal uit te rusten met twee camera’s. Verder zijn er modellen waar drie of vier (quad) camera’s op kunnen worden aangesloten. Het unieke aan alles systemen is dat er nergens een additionele (kostbare) switchbox aangeschaft hoeft te worden. Naast kostbesparingen is er dus geen ruimte nodig om deze weg te werken en scheelt het inbouwtijd. Bij de quad monitoren waarbij vier camera’s op aan kunnen worden gesloten, kunnen de video beelden om zeer veel verschillende manieren getoond worden. Single, split beeld, quad beeld en een variatie hierop. De triggerdraden kunnen iedere camera prioriteit geven en de input (het beeld van de camera), single of bv split laten zien ipv quad beeld).

Achteruitrijcamera's

Achteruitrijcamera informatie video’s

Wilt u meer informatie over één van onze producten dan vindt u bij alle camera’s, monitoren en complete sets korte informatie video’s. Hierin wordt het per systeem precies uitgelegd wat de mogelijkheden zijn.

Contact

Neemt u alstublieft contact op met Van Zwitserland via de contactpagina of door eenvoudig te bellen met +31 (0)15 – 21 25 111. Eén van onze collega’s zal direct samen met u kijken wat voor uw voertuig/machine de beste oplossing is.

Direct aanschaffen

Heeft u geen behoefte aan advies van een van onze collega’s en/of heeft u zelf de kennis en mankracht in huis voor de installatie. Dan adviseren wij u onze shop te bezoeken waar u eenvoudig en direct online kunt bestellen.