Business Cases

Business case 1: Bestelbuscamera’s voor TNT Express

TNT Express heeft recent bij de inrichting van de nieuwe vloot voor de Benelux voor Van Zwitserland BV gekozen als partner. Bijna 200 Mercedes-Benz Sprinters waarvan 14 met een gesloten laadbak met laadklep zijn ingericht met camerasystemen van Van Zwitserland BV.

TNT Express is Europees marktleider op het gebied van wereldwijde koerier- en express- diensten voor de zakelijke markt en behoeft eigenlijk geen verdere introductie. In de aanbesteding werd de nadruk gelegd op de plaatsing/montagemogelijkheden van de monitor. Voor de camera was nachtzicht en de algemene beeldkwaliteit van belang. Naar aanleiding van de aanbesteding heeft Van Zwitserland voorgesteld een testvoertuig in te richten. Er is gekozen om een 5” lcd-kleurenmonitor op de plaats van de binnenspiegel te plaatsen, gecombineerd met een verwarmde kleurencamera met CCD lens. Na uitgebreide testen door chauffeurs en werkplaatsmedewerkers kwam de aanbieding van Van Zwitserland als beste uit de bus.

De combinatie van producten, kwaliteit én de aantrekkelijke prijsstelling heeft volgens TNT Express de doorslag gegeven.

Business case 2: Achterzichtcamera’s voor Van Gansewinkel

De afvaldienstverlener Van Gansewinkel Groep heeft in het kader van een personeelsreductieproject gekozen voor Van Zwitserland BV als de leverancier voor camera systemen. Doelstelling was om de voertuigen voortaan met één chauffeur te laten rijden en de bakken aan te laten haken. Om te voldoen aan de Europese veiligheidsstandaard NEN- EN1501 zijn de vuilniswagens voorzien van een achterzichtcamera. In de bijna 80, met name DAF CF75, vuilniswagens werd eveneens een dodehoekcamera geplaatst. Van Zwitserland BV heeft niet alleen de (custom-made) producten geleverd, maar eveneens de volledige montage en after-service voor haar rekening genomen.

Naar aanleiding van de initiële aanbesteding hebben een drietal grote cameraleveranciers waaronder Van Zwitserland een DAF CF75 als testvoertuig mogen inbouwen. Belangrijkste pijlers in de aanbesteding waren beeldkwaliteit, montage, robuustheid en prijs. Aangezien er in de loop van het project bleek dat het voor de chauffeur een uitdaging was om de bakken precies in het midden aan te rijden, heeft Van Zwitserland de software ontwikkelt waardoor er precies in het midden een groene aanrijdlijn gecreëerd werd. Bovendien is er gekozen voor een verwarmde en extra robuuste camera met brede lens zodat het aanhaken ook in beeld kwam. Het efficiënt in beeld brengen van het aanhaken in combinatie met een aanrijdlijn bleek een schot in de roos, waardoor de opdracht mede werd gewonnen.

Zowel de flexibiliteit als de snelheid van de ontwikkeling en aanpak verraste Van Gansewinkel. De scherpe  prijsstelling voor zowel de producten als de installatiewerkzaamheden maakten de aanbieding compleet.

Business case 3: Advies en leverancier voor Kliko

Kliko – Eurobins BV, bij het grote publiek bekend van de mini containers bij huis, heeft Van Zwitserland BV gevraagd me te denken aan een geschikte cameraoplossing voor de nieuwe inzamelvoertuigen voor ondergrondse containers. Steeds meer gemeenten en bedrijven hebben deze ondergrondse containers. In nauwe samenwerking zijn wij als consultant-leverancier betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze voertuigen met een volautomatisch zijbeladingsysteem.

Doelstelling was een geschikte kwalitatieve camera –en monitoroplossing te ontwikkelen. Naast de gangbare camera posities als de dode hoek en een achteruitrijcamera, was het van belang dat de lasergestuurde bigfoot op de juiste plek de container aanhaakt. Bovendien was het van de belang dat de chauffeur die alleen het voertuig bestuurd, precies in lijn met de container, zich op de juiste plaats kan positioneren. Middels software matige aanpassingen is dit doel bereikt.

Er is gekozen voor een dubbele 10” kleuren monitor in de cabine met in het totaal 8 verschillende camera posities over het voertuig. Naar de eerder genoemde camera posities zoals de dubbele positie bij de hydraulische bigfoot, is er ook een camera geplaatst in de mast, en twee posities in de bak. Alle camera’s zijn zeer robuust en verwarmd. Er zijn camera’s gebruikt variërend van 69° tot een brede lenshoek van maar liefst 150°.

De snelheid van werken, kennis en professionaliteit hebben ervoor gezorgd dat Van Zwitserland BV en Kliko een plezierige relatie en samenwerking hebben opgebouwd.