Bestelwagen en bestelbus

Bestelwagens en lichte vrachtwagens worden veel gebruikt. Ze zijn perfect voor het binnenstedelijk gebied maar door de voertuigen en de drukte ontbreekt er vaak zicht naar achteren. Door de speciale constructie van de bestelwagens kan slechts een beperkt gebied achter het voertuig bekeken worden.

Zelfs een “normale” vierkante achteruitrijcamera brengt niet altijd de gewenste verbetering. Vaak is de constructie van de achterdeuren en/of mogelijke positie van de camera hier de oorzaak. Aan de bovenkant lopen de lijnen wat omhoog. De normale camera kan weliswaar wel naar achter kijken, maar krijgt vaak net niet de bumper of trekhaak in zicht. Vandaar heeft van Zwitserland een speciale set ontwikkeld; de VZ207w bestelbus set die zeer geschikt is voor de Fiat Ducato, VW crafter, MB sprinter, Ford Transit en Fiat Ducato. Met een verlengplaat is deze camera ook geschikt voor de Renault Master en Opel Vivaro en Movano.

Specificaties van de VZ207w bestelbus achteruitrijcamera

De bestelbus camera set is dus speciaal ontworpen voor de specifieke eisen en is van oorsprong een originele Mercedes Benz Sprinter camera. Door de vorm hangt hij een beetje over de achterdeur heen. Hierdoor kan de gehele achterkant van de bestelwagen, dus ook de bumper en trekhaak bekeken worden.. In de camera houder zit een balcamera, die handmatig desgewenst nog iets naar achter gericht kan worden zodat een goed beeld ontstaat.

Op aanvraag kunnen verschillende camera hoek geleverd worden. Vanzelfsprekend is de camera voorzien van infrarood nachtzicht door 9 LED lampjes voor ongeveer 8 meter nachtzicht. De set wordt met een dun 7 inch kleuren LCD scherm geleverd. Er zijn andere maten LDC monitoren leverbaar. Dit systeem bied een optimaal zicht aan de achterkant en zorgt voor meer veiligheid en minder schade.