Welke bestelwagen is voor mij geschikt?

Veel ondernemers zijn afhankelijk van hun wagenpark, hun bestelwagen wordt gebruikt voor het vervoeren van goederen voor klanten of voor vervoer van op locatie benodigde gereedschappen. Vaak is zo’n bestelwagen een ware rijdende werkplaats. Een bestelwagen moet absoluut betrouwbaar en praktisch in gebruik zijn. De trend van de laatste jaren is dat bestelwagens steeds meer op SUV’s beginnen te lijken met een volwaardige achterbank en grote zijruiten. In het segment van bestelauto’s met een maximum toelaatbaar gewicht tot 3500kg, Dus alle bestelwagens die nog  te rijden zijn met een rijbewijs B, springen een paar Europese bestelauto’s eruit. We bespreken de voor en nadelen van deze modellen.

Fiat Ducato

De Fiat Ducato komt voort uit een samenwerking tussen Fiat, Citroën en Peugeot. De Fiat Ducato komt dus in grote lijnen overeen met de Citroën Jumper en de Peugeot Boxer.

De Fiat Ducato valt positief op door de brede cabine, de grote hoeveelheid laadruimte en de  zuinige motor. Met name de praktische, rechthoekige vorm van de laadruimte met een inhoud van maar liefst 11,5 kubieke meter, in combinatie met de redelijk compacte buiten afmetingen, maakt de Fiat Ducato ook tot een van de populairste bestelwagens om als basis te gebruiken voor een camperopbouw. De Fiat Ducato bestelwagen is dus met name ook erg populair bij veel camperfabrikanten.

Renault Master

Renault Master is in samenwerking met Opel ontwikkeld, uit deze samenwerking kwam de Opel Movano en dus de Renault Master voort.

Ook de Renault Master heeft een lekkere brede cabine. Maar de Renault Master bestelauto springt er vooral uit door de krachtige maar zuinige motor, de grote laadruimte en vooral het  grote laadvermogen.

Mercedes-Benz Sprinter

Ook de Mercedes-Benz Sprinter  komt voort uit een samenwerking, Mercedes-Benz werkte samen met Volkswagen aan de Mercedes-Benz Sprinter en de Volkswagen Crafter. De Mercedes-Benz Sprinter komt zelfs uit dezelfde fabriek als de Volkswagen Crafter maar toch zijn het hele verschillende bestelwagens.

De laadlengte is samen met de laadlengte van de Volkswagen Crafter bestelwagen met 326,5cm het langste in zijn klasse.  Overige pluspunten zijn de zuinige motor, het zeer hoge veiligheidsniveau en het uitstekende weggedrag.

Ford Transit

De Ford Transit valt vooral op door het zeer prettige weggedrag, de Ford Transit rijdt echt bijna als een personenwagen, en is zeer comfortabel. De Ford Transit heeft een fijne zuinige motor. De spiegels geven goed zicht, zelfs het zicht naar achteren is voor een bestelwagen goed. Niet onbelangrijk, de Ford Transit beschikt over uitstekende remmen!